Op 7 november 2017 steken we onze handen op in een veilingzaal in Waver, en na het nodige gespartel met dossiers en talen zijn we officieel eigenaar van de cûre van Noduwez, deelgemeente van Orp-Jauche.

Het gebouw met vermoedelijke oorsprong in 1742 staat dan al een tijdje leeg omdat de pastoor er ongeveer in dood vroor. De warmte vloog langs alle kanten buiten, het vocht kwam langs alle kanten binnen. Het enige wat we al zeker wisten is dat we zo veel mogelijk historische materialen wilde behouden en dat de garage in de voorgevel wel een hele grote stommiteit was.

Na een bouwaanvraag, duizenden uren hand- en studiewerk, honderden tonnen materiaal verplaatst zijn we nu op het punt dat het hoofdhuis een vakantieverblijf is.

De garagepoort ruimde terug plaats voor een raam met gobertange steen, de gevels werden onderhanden genomen om ze veel mogelijk vocht buiten te houden. Binnen werden enkele muren weggehaald en de meeste vloeren uitgegraven en geïsoleerd met foamglas. De binnenmuren werden ecologisch geïsoleerd met kalkhennep en afgewerkt met leem. Alle houtwerk werd opgekuist, behandeld en waar mogelijk zichtbaar gemaakt.

Nieuw sanitair voor elke slaapkamer waarvan eentje op de gelijkvloers voorzien is om met een rolstoel te kunnen gebruiken.
Een toepasselijk interieur door Pamela zorgvuldig geselecteerd uit met oud, vintage en nieuw om uiteindelijk een zeer geslaagd resultaat te krijgen.


Bekijk meer en reserveer via onze boekingssite gitelacure.be
Wil je graag tussenliggende stappen ontdekken of op de hoogte blijven dan vind je dat op https://www.facebook.com/LDB1758/